Karosszéria Lakatolás

A  külső elemek megbontását követően a kár nagyságának felmérésével kezdődik.

Tennivalók és feladatok

A karosszéria lakatos gépjármű alvázak, kocsiszekrények és burkolóelemek készítésével és szerelésével foglalkozik. Gépkocsik karosszériáját karbantartja, a karambolos rongálódásokat javítja.

Tevékenységi területek

karosszeria-lakatolas-altalaban-1-1A karosszéria lakatos feladatainak jelentős része a sérült, karambolos járművek javítása. Az eldeformálódott vázszerkezet eredeti méretének visszaállítására is képes, méretpontosan. A karosszéria javítás során az eredeti összekötő részeket igyekeznek megtartani, a fémes autó karosszéria elemeket saját döntése alapján kikalapálja vagy új elemekre cseréli.

Olyan kocsiszekrényeket gyárt le amely speciális igényeket elégít ki, például pénzszálító, hűtő- vagy temetkezési autó. Teendőihez tartozik az egyes szférákban használatos utánfutók gyártása és javítása is, a kellő stabilitási és a nagyobb terhelési követelmények betartásával.

A gépkocsi bontott karosszéria alkatrészeinek vagyis a szerkezeti elemek, felfüggesztési pontjainak felújítása, javítása és ellenőrzése. A szükséges alapanyagok kiválasztása, formázása.

Eszközök, szerszámok, anyagok

karosszeria-lakatolas-altalaban-2-1

  • A karosszéria javítást rendszerint kéziszerszámokkal kivitelezi, de gépek használatát sem nélkülözi.
  • A karosszéria műhelyben a lakatolást szerkezeti rajzok alapján, gépek és kéziszerszámok valamintmegfeleő mérőműszerek segítségével kivitelezi.
  • A lakatos munka során alkalmaz előre elkészített elemeket, lemezeket, csöveket, műanyagokat, kenőanyagokat, stb.

Összegezve a karosszéria lakatos a gépjárművek váz- és alvázszerkezetét, egyéb szerkezeti és karosszéria elemeit készíti el és újítja fel.

A jól kivitelezett karosszéria javítást csak megfelelően képzett, minden kérést kivitelezni képes szakember tudja elkészíteni.

 

Köszönet az összefoglalásért a: httpss://karosszerialakatos.eu portálnak.